Vol-au-vent met grijze garnalen uit Zeebrugge
In België vind je de garnalenvangst hoofdzakelijk rond de haven van Zeebrugge. De reputatie van dit schaaldier van bij ons is al ver voorbij onze grenzen gereisd. En terecht! Garnalen geven smaak en finesse aan talloze gerechten.

Ingrediënten
Vol-au-vent met grijze garnalen uit Zeebrugge
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding


Ingrediënt naam
Bereiding
-
water 3.0 l
-
Solo Professional Culinair 400.0 ml
-
citroen 1.0 st
-
gehaktballetjes 250.0 g
-
champignons 500.0 g
-
Kippenvlees, gekookt 1.5 kg
-
gepelde grijze garnalen 100.0 g
Bereiding
-
Bereiding
Breng het water aan de kook, los er de Kippenbouillon in op en laat 2 minuten zachtjes koken.
Voeg room toe aan de kippenbouillon en bind het geheel met de Blanke Roux korrels. Voeg het sap van een halve citroen toe.
Kook de gehaktballen. Snij de champignons in 4 en bak ze aan. Besprenkel ze op het einde met het sap van een halve citroen.
Voeg het kippenvlees, de champignons en de gehaktballetjes toe aan de saus.
Dresseer het geheel op bord en werk af met enkele grijze garnalen.