Wild met pastinaak-wortelpuree
Met dit feestelijke gerecht win je harten op je kerst- of nieuwjaarsmenu. Zoete puree van pastinaak en wortel met een lekker stukje wild in een bruine saus. 10 punten voor smaak en originaliteit!

Ingrediënten
Wild met pastinaak-wortelpuree
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



Ingrediënt naam
Bereiding
-
vetstof 500.0 g
-
Boschampignons 2.5 kg
-
wild naar keuze, in fijne reepjes 6.0 kg
-
groene kool 2.0 kg
-
balsamicoazijn 100.0 ml
-
water 1.0 l
-
dennenhoning 250.0 g
-
walnoten grof gehakt 500.0 g
-
water 5.0 l
-
wortelen 2.5 kg
-
pastinaak, in blokjes 2.5 kg
Bereiding
-
Bereiding
- Verhit de vetstof en bak er de boschampignons in. Zet de champignons daarna opzij.
- Kleur het wild aan en voeg de boschampignons en de groene kool toe.
- Warm goed door, deglaceer met de balsamicoazijn en voeg de Knorr Fonds de Cuisine Wildfond toe.
- Breng aan de kook en laat 3 minuten sudderen
- Bind met de Knorr Maïzena Express Bruine Sausbinder.
- Voeg de dennenhoning toe en werk af met de walnoten.
- Breng het water voor de puree aan de kook en gaar er de wortelen en pastinaak in gaar.
- Giet niet af, maar mix tot er nog wat stukken overblijven.
- Voeg de Knorr Gourmet Aardappelpuree toe tot je een mooie binding hebt.
TIP: Waarom dennenhoning? Dennenhoning ruikt en smaakt naar het bos en past dus goed bij wildgerechten.