Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Witloof

  • witloof 10 st
  • sinaasappelsap 0.4 dl
  • boter 40 g
  • peper en zout

Eend

  • Eendenborstfilets 10 st
  • Peer (Williams) 438 g
  • cranberry’s op vocht (24% suiker) 100 g
  1. Witloof

    Maak de witloof stronkjes schoon en trek ze vacuüm met het sinaasappelsap, boter en zout en peper. Kook de witloof stronkjes gedurende ca. 30 minuten op 100 ºC stoom in een combi steamer. Koel de witloof stronkjes snel terug in ijswater. Halveer de witloof een kruide ze met wat zout en peper. Paneer ze in wat bloem met paneermeel en bak ze mooi bruin in de Phase.
  2. Eend

    Kruid de eendenborsten met zout en peper en bak ze rosé in de Phase. Schil de peren en snijd ze in partjes, bak/schroei ze in een teflonpan met weinig Phase. Verwarm het vocht van de cranberry’s en voeg de rode wijnsaus toe. Voeg de cranberry’s toe.
  3. Opmaak

    Snijd de eendenborst en verdeel deze samen met de peer en de witlof over de borden. Maak het geheel af met de saus.