Menu
Punten

Elk kruid op zich kan een gerecht naar een ander niveau tillen. Als je ze met elkaar combineert, zorgen echter niet alleen het takje tijm of rozemarijn, maar het hele kruidenboeket voor de smaaksensatie. Een omelet met Provençaalse kruiden voert je immers mee naar heel andere oorden dan een gewone fritatta. De mix maakt het verschil!

1) Provençaals kruidenpalet

1) Provençaals kruidenpalet

Het Provençaalse boeket bestaat uit typisch mediterrane keukenkruiden zoals marjolein en rozemarijn. Vooral gerechten uit het repertoire van onze zuiderburen worden ermee op smaak (en geur!) gebracht. Maar de samenstelling van het kruidenboeket ligt niet vast, dus je kunt er vele kanten mee uit. Provençaalse kruiden worden bij voorkeur tijdens het kook-, bak- of grillproces toegevoegd om hun krachtige smaakpalet optimaal vrij te geven. Bij klassiekers met Provençaalse kruiden rekenen we voornamelijk gegrilde vlees- en wildgerechten, stoofschotels en marinades. In de zomermaanden is dit kruidenboeket dan weer een populaire gast bij barbecuefeestjes.

2) Toefje tuinkruiden

2) Toefje tuinkruiden

Niet te verwarren met het alomgekende ‘Bouquet Garni’ dat traditioneel als gebonden busseltje in hartige bouillons wordt meegekookt. Tuinkruiden voegen net een frisse toets toe aan een recept. De evergreens bieslook, peterselie, kervel en basilicum vormen een stevige groene basis en met lavas, dille, rozemarijn en oregano creeër je extra smaakaccenten in de mengeling. Dat kan bij warme gerechten als soep, maar vooral koude bereidingen als salades, dressing en sauzen leven helemaal op met een toefje tuinkruiden.

3) Italiaans boeket

3) Italiaans boeket

Zakken we vanaf de Provençaalse kruiden nog iets zuidelijker af in de mediterrane contreien, dan komen we uit bij de Italiaanse keuken. Hier zwaait basilicum zonder tegenspraak de plak. Bij pastagerechten, soepen of sauzen en zelfs in brood, je vindt het overal terug... Voeg bij basilicum wat knoflook, peterselie en oregano toe en je krijgt een smaakvol en zinderend kruidenboeket dat van elk vlees-, gevogelte- of visgerecht een Classico Italiano maakt.

4) Aziatische kruidenmix

4) Aziatische kruidenmix

Als het allemaal een beetje straffer mag, is een Aziatische kruidenmix precies wat je keuken nodig heeft. Denk aan frisse smaken als gember en citroengras, pittige toetsen van knoflook en peper of warme sensaties die uit kaneel en kruidnagel gepuurd worden. Met de juiste mix maak je in geen tijd een oosterse lekkernij van je wok, kip- of vleesgerecht. Of wat dacht je van een Duizend-en-een-nachtversie van een eenvoudige pasta met scampi’s? Met zoveel kruiden en specerijen heeft deze mix een enorm scala aan toepasingsmogelijkheden.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu