Menu
Punten

In 2019 gaven 44% van de Belgen aan dat ze in de afgelopen drie maanden een maaltijd hadden laten bezorgen. Sinds de verplichte sluiting van restaurants in verband met COVID-19 is dit cijfer alleen maar gestegen. Dus, waar wacht je nog op? Naast het verhogen van de zichtbaarheid van jouw zaak en de verkoop van heerlijke afhaalmaaltijden, zijn bezorgplatforms uiteindelijk niet zo ingewikkeld in gebruik!

En omdat we samen sterker staan, hebben we besloten om de verschillende leveringsplatformen die vandaag in België bestaan met jou te delen. 

De bezorggiganten

Hier bespreken we 3 platformen die door vrijwel iedereen gekend zijn, namelijk  UberEatsDeliveroo & TakeAway. Elk van deze platformen promoot jouw zaak op hun platform, zorgt voor je bestellingen en levert ze bij je klanten thuis.

De registratie gebeurt via een online formulier en deze toepassingen worden betaald door een commissie op de bestelling te nemen.

De Amerikaanse concurrent, UberEats

UberEats is een van de meest gebruikte applicaties in België, samen met Deliveroo. Het stelt jou in staat de zichtbaarheid van jouw zaak te optimaliseren en nieuwe klanten aan te trekken. Momenteel is de bezorgdienst beschikbaar per auto, scooter of fiets en is ze aanwezig in 6 steden in België, namelijk: Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel, Luik en Namen.

De Engelse concurrent, Deliveroo

Deliveroo werkt op dezelfde manier als UberEats, behalve dat de bezorgdienst alleen per fiets beschikbaar is in 28 Belgische steden. Met Deliveroo kun je ook de zichtbaarheid van je zaak vergroten en nieuwe klanten kennis laten maken met je heerlijke eten.

De Nederlandse concurrent, TakeAway

TakeAway is nu aanwezig in 7 Belgische steden: Brussel, Antwerpen, Mechelen, Leuven, Gent, Luik en Brugge. De levering van je eten gebeurt ook per fiets of elektrische fiets.

Wil je meer weten? Ontdek onze 8 tips voor levering of takeaway!

Alternatieve platformen

Wil je je onderscheiden van de massa door jouw gerechten op alternatieve leveringsplatformen aan te bieden? Hier zijn 3 andere platformen met verschillende kenmerken.

De Belgische nieuwkomer, ProxiDeal

Ken je hem nog niet? Het is de nieuwe lieveling van de Brusselaars! Proxideal heeft de ambitie om een groot aantal actoren uit de kwaliteitscatering, handelaars en onafhankelijke producenten op zijn platform samen te brengen. Voor het ogenblik is ProxiDeal enkel actief in Brussel. Ze leveren al je gerechten aan een zeer schappelijk prijs, want je betaalt maximum €4,50 voor een levering.

De anti-afval applicatie, TooGoodToGo

Too Good To Go helpt je om onverkochte goederen te herwaarderen en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Het is een win-win situatie, voor jou, je klanten en voor de planeet! Dit is echter geen bezorgdienst, maar een platform dat je de mogelijkheid geeft om onverkoechte goederen aan een lagere prijs aan te bieden aan je klanten. Zo ga je voedselverspilling mee tegen! Ga bovendien helemaal duurzaam door de eco-friendly verpakkingen in te zetten. In dit artikel ontdek je hoe dat kan.

De thuisbezorger, Shippr

Shippr is dé oplossing als je een eigen bezorgplatform wilt creëren. Ze bieden je een platform, en jij houdt de controle over het orderbeheer en alle communicatie daaromheen.

Het extraatje? Een vergelijkingstabel

Weet je nog steeds niet welk platform je moet kiezen? Geen paniek, we hebben een samenvattende tabel gemaakt waarin de belangrijkste kenmerken van elk platform worden vergeleken. Voor ieder wat wils dus. 

 •  

  UberEats

  Deliveroo TakeAway ProxiDeal  TooGoodToGo   Shippr
   Levering

  X

  X X X / X
   Inschrijving

  Online Formulier

  (+) Welkomspakket

  Online Formulier

  (+) Welkomspakket

  Online Formulier Online Formulier Online Formulier Online Formulier
   Kosten

  Activeringskosten + Commissie

  Activeringskosten + Commissie

  Commissie

  Activeringskosten + Commissie

  Gratis

  Leveringskosten
   Snelheid     Levering Bezorgen per fiets, scooters of auto Bezorgen per fiets Bezorgen per fiets

  Bezorgen per fiets, scooters of auto

  /

  Bezorgen per fiets, scooters of auto

   Score voor de   app 4,6 4,5 4,3 4,6 4,9

  App te downloaden van de website

   Visibiliteit op het   platform V V V V V X
   Aanwezigheid

  6 steden

  28 steden 7 steden Brussel Heel België Heel België

Nu je helemaal klaar bent voor online levering, ontdek onze makkelijke en snelle take away recepten!  

4 tips om je in te schrijven op een leveringsplatform

4 tips om je in te schrijven op een leveringsplatform

Tips om je inschrijving op een leveringsplatform voor te bereiden vind je hier. 

Lees de tips

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu