Menu
Punten

Als chef moet je in staat zijn om de vele aspecten van de klantenervaring te controleren: de leveranciers, de keuken en de bediening. Nu dat afhaalmaaltijden steeds meer ingeburgerd geraken, onstaan er echter nieuwe uitdagingen zodat die klantervaring thuis minstens even succesvol is als in je restaurant.

Dit zijn bijvoorbeeld enkele factoren die ervoor zorgen dat je creaties er ook na transport nog altijd perfect uitzien. 

1. Een aangepast menu

Stel een eenvoudig menu samen voor levering en takeaway door de meest geschikte gerechten te selecteren. Focus je daarbij op de marge die je kan behalen en schaalvoordelen bij de aankoop van ingrediënten.  

 

2. Mooie, aangepaste verpakking

De presentatie van je gerechten is enorm belangrijk, ook bij takeaway. Kies mooie takeawayverpakking, met de juiste grootte voor de porties die je serveert. Niet alleen een lust voor het oog, maar het juiste formaat/materiaal zal je afhaalgerechten beter tot hun recht laten komen: porties lijken groter groter en het gerecht blijft langer warm. Passende verpakkingen verkleinen ook de kans dat het voedsel door elkaar geschud wordt tijdens het transport. Kies ook zoveel mogelijk voor duurzame verpakkingen.  ​

 

Extra tips

  • Verpak frietjes altijd als laatste en doe ze in een zakje met een gaatje. Zo blijven ze knapperig. 
  • Rooster burgerbroodjes zodat ze niet klef of zacht worden. Dresseer de saus ook op de salade, niet het broodje. 
  • Houd warme en koude gerechten gescheiden zodat ze langer hun temperatuur behouden.

Consistentie en textuur

Probleem: gekookte pasta is een van de moeilijkste gerechten voor takeaway, omdat de saus kan klonteren of loslaten. Verpakt in een geïsoleerde doos kan pasta bovendien blijven doorgaren of de saus absorberen tijdens de levering, waardoor het gerecht droog wordt.

Oplossing: verpak saus en de pasta apart en laat de klant ze mengen voor het eten.

Verpakking

Probleem: naast perfecte kwaliteit, sta je ook voor heel wat uitdagingen met betrekking tot het transport van je takeawaygerechten. In niet goed afgesloten verpakkingen kunnen ze bijvoorbeeld vocht verliezen en zo voor een onaangename ervaring zorgen.

Oplossing: probeer luchtdichte verpakkingen te gebruiken zodat je gerechten tijdens het transport dicht blijven en niet gaan lekken. Een andere mogelijkheid is om je gerechten goed in te pakken en te verzegelen om zo voor het nodige comfort te zorgen bij de levering.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu