Menu
Punten

Niet elk gerecht is geschikt voor thuisbezorging: vlees kan doorgaren, kruiden en knapperige toevoegingen kunnen zacht worden en ook de presentatie van je gerecht ziet er anders uit wanneer een klant het ontvangt. Met onze tips creëer je een succesvol takeawayaanbod waarmee je ook nog eens extra marge scoort.

1. Een goede mise-en-place is het halve werk

Pak de bereiding van je takeawaygerechten efficiënt aan door een goede mise-en-place. Een buddha- of pokébowl is daarvoor ideaal, want je kan alle ingrediënten vooraf klaarzetten zodat je ze tijdens de service alleen nog maar hoeft te verdelen over de verpakkingen.

 

Lees meer

Een pokébowl serveer je meestal met alle toppings zoals wasabimayonaise en furikake. Bij thuisbezorging is het handig om die in aparte bakjes mee te geven. Ook stoofgerechten en risotto’s zijn perfect voor takeaway. Ze zijn makkelijk in grote hoeveelheden te maken en daarna kan je ze gewoon per portie opwarmen of verdelen.

2. Pas je hardlopers aan

Hardlopers zijn je succesgerechten en dus is het handig om er een meeneemversie van te maken. Denk bijvoorbeeld aan een populaire salade: in takeaway bestaat de kans dat de kwaliteit aangetast wordt tijdens de rit. Verpak daarom de dressing en croutons apart, zodat je klant zelf een lekker verse salade kan samenstellen.

 

Lees meer

Een hardloper aanpassen kan ook zorgen voor extra efficiëntie in je keuken. Tijdens spitsuren is het immers niet haalbaar om aparte restaurant- en takewaykaarten te gebruiken.

3. Ga voor meer dan een burger

Een burger of spareribs zijn ideale bezorggerechten die iedereen wel kent, maar kijk ook eens naar ‘vergeten’ klassiekers zoals vol-au-vent. Altijd lekker én makkelijk vooraf te maken, in grote hoeveelheden.

 

Lees meer

Vol-au-vent is een perfect gerecht voor takeaway én het is een goede margemaker want je kan gebruikmaken van restjes gehakt en kip. Het gerecht blijft bovendien goed warm tijdens de rit van zaak tot huis en er is geen risico dat het doorgaart. Zorg er wel voor dat je bladerdeeg en saus apart serveert, zodat je klant de beste kwaliteit krijgt.

4. Weggooien is zonde

Panzanella is een mooi voorbeeld van hoe je oud brood omtovert tot een heerlijk meeneemgerecht. Gebruik ingrediënten die onderweg hun kwaliteit behouden, zoals rode ui en komkommer, in plaats van meer fragiele ingrediënten als sla of verse kruiden.

Voor nog meer marge gaan? Pak het slim aan met onze food cost calculator, een handige tool om je foodcost te berekenen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu