Asperges met kruiden, 64˚C eitje, hollandaise, aardappelwafel
Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april.
De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

Ingrediënten
Asperges met kruiden, 64˚C eitje, hollandaise, aardappelwafel
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding
Aardappelwafel

Saus

Opmaak
Ingrediënt naam
Bereiding
-
asperges, wit 40.0 st
-
zout
Aardappelwafel
-
Aardappel, gekookt 500.0 g
-
boter 125.0 g
-
olijfolie 40.0 g
-
bloem 225.0 g
-
eieren 3.0 st
-
geraspte parmezaanse kaas 65.0 g
-
bakpoeder 8.0 g
Saus
Opmaak
-
64˚C eitjes 10.0 st
-
borage cress 20.0 g
-
Iberico ham 20.0 g
Bereiding
-
Bereiding
- Schil de asperges.
- Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
- Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.
-
Aardappelwafel
- Pureer de aardappels en vermeng deze met de boter, olie, bloem, eieren, kaas, zout , knoflook en het bakpoeder tot een beslag.
- Bak het beslag in een wafelijzer.
-
Saus
- Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.
- Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
-
Opmaak
- Verdeel de asperges over de borden.
- Leg de wafels en de 64°C eitjes erbij.
- Maak het geheel af met de cress, krokante ham en de Hollandaise saus.
TIP: Meng voor een ander smaakprofiel in de saus wat Knorr primerba curry onder de Garde D’or hollandaise saus.Maak de saus wat pittiger door wat Knorr Professional specerijenpuree 3 pepers onder de Garde D’or hollandaise saus te mengen.