Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Bereiding

  • asperges, wit 40.0 st
  • zout

Aardappelwafel

Saus

Opmaak

  • 64˚C eitjes 10.0 st
  • borage cress 20.0 g
  • Iberico ham 20.0 g

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april.
De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Schil de asperges.
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
    • Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Aardappelwafel

    • Pureer de aardappels en vermeng deze met de boter, olie, bloem, eieren, kaas, zout , knoflook en het bakpoeder tot een beslag.
    • Bak het beslag in een wafelijzer.
  3. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    • Verdeel de asperges over de borden.
    • Leg de wafels en de 64°C eitjes erbij.
    • Maak het geheel af met de cress, krokante ham en de Hollandaise saus.
    TIP: Meng voor een ander smaakprofiel in de saus wat Knorr primerba curry onder de Garde D’or hollandaise saus.
    Maak de saus wat pittiger door wat Knorr Professional specerijenpuree 3 pepers onder de Garde D’or hollandaise saus te mengen.  
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu