Carpaccio van langoustines, eekhoorntjesbrood en truffelvinaigrette

Ingrediënten
Carpaccio van langoustines, eekhoorntjesbrood en truffelvinaigrette
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding
Voor de vinaigrette
Kruiding langoustines

Ingrediënt naam
Bereiding
-
langoustinestaarten 4.0 st
-
eekhoorntjesbrood (middelgroot) 4.04 st
-
pijnboompitten 20.0 g
-
vierge notenolie 1.5 el
-
Little gems 1.0 st
-
olijfolie extra vierge 1.0 el
-
balsamico azijn 1.0 tl
-
zout
Voor de vinaigrette
-
Mosterd 1.0 el
-
schilfers van zwarte truffel 1.0 el
-
sherryazijn 0.5 el
-
druivenpitolie 30.0 cl
-
truffeljus 6.0 cl
-
eigeel 2.0 st
Kruiding langoustines
-
olijfolie extra vierge
Bereiding
-
Bereiding
Snijd het eekhoorntjesbrood in dunne plakjes en schik op koude borden.
Rooster de pijnboompitten, laat afkoelen en voeg de notenolie toe. Verdeel over de carpaccio.
Verdeel de little gem-blaadjes in 4 of 8 porties en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
-
Voor de vinaigrette
Giet de ingrediënten voor de vinaigrette in een mengkom en mix tot het mengsel de textuur van mayonaise aanneemt. -
Kruiding langoustines
Meng de ingrediënten en giet het mengsel fijntjes over de dunne langoustineplakjes -
Afwerking
Schik de little gem-blaadjes, de jonge rode bietblaadjes en de zwarte truffel op het bord.