Citrus Cheesecake met gelei van aardbeien
Een no bake-cheesecake met een krokante bodem van speculaas, een vleugje limoen en een laag aardbeienconfituur. Romig en fris tegelijk, en vooral: onweerstaanbaar. Een cheesecake die nooit kan mislukken.

Ingrediënten
Citrus Cheesecake met gelei van aardbeien
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bodem
Cheesecake
Gelei van aardbeien
Ingrediënt naam
Bodem
-
boter 400.0 g
-
speculaas 800.0 g
Cheesecake
-
platte kaas 2.0 kg
-
limoen (sap) 10.0 st
-
bloemsuiker 250.0 g
-
room 1.25 l
Gelei van aardbeien
-
aardbeienconfituur
Bereiding
-
Bodem
- Smelt de boter op een zacht vuur zonder ze te laten bruisen of kleuren.
- Doe de speculaas in een blender / blixer en maal tot fijne kruimels.
- Giet de gesmolten boter erbij en mix een tweede keer.
- Verdeel deze massa over de bodem van de gastrobak, strijk glad uit en plaats in de koeling tot de bodem hard is.
-
Cheesecake
- Vermeng de platte kaas met het limoensap, limoenrasp en de bloemsuiker.
- Klop de room met de Textuur op tot een vaste massa, vermeng met het platte kaas mengsel tot een homogene massa.
- Verdeel dit over de speculaasbodem en strijk het oppervlak glad.
- Plaats afgedekt in de koeling en laat voor 3uur opstijven.
-
Gelei van aardbeien
- Smelt de aardbeienconfituur en mix deze fijn, verdeel deze over de opgesteven platte kaas taart en plaats nog even terug in de koeling.
- Snijd de taart met een warm mes in gelijke delen en serveer.