Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Roulade van koningskrab

  • koningskrab 500.0 g
  • Palingfilets, gerookte 50.0 g
  • guacamole 100.0 g
  • sjalot, versnipperd 2.5 st
  • wakamé 75.0 g
  • snuifje zout
  • peper
  • limoensap 12.5 ml
  • scheutje olijfolie

Gelei van appel

  • plantaardige gelatine 62.5 g
  • sinaasappelsap 1.25 l

Vinaigrette

Olie

  • dille, geblancheerd en afgekoeld in ijswater 500.0 g
  • druivenpitolie 250.0 ml

Afwerking

  • koriandercress 25.0 g
  • dille, gehakt 250.0 g

Een bordje vol heimwee naar de zee: gerookte paling, haringeitjes en koningskrab. De koriander, dille en limoen geven een frisse toets aan het gerecht.

...

Bereiding

  1. Roulade van koningskrab

    • Meng de guacamole, de sjalot, de wakame, het limoensap, een scheutje olijfolie en de gerookte paling met de kingcrab.
    • Maak een rolletje van het geheel.
  2. Gelei van appel

    • Kook het appelsap met de plantaardige gelatine.
    • Verspreid op een plateau.
    • Laat het geheel afkoelen.
    • Snijd er een rondje uit om op de kingcrab
      te leggen.
  3. Vinaigrette

    • Meng de Hellmann's Yoghurt Style Dressing, de Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh, de gerookte haringeitjes en de dille-olie.
    • Serveer naast de roulade met kingcrab.
  4. Olie

    • Blancheer de dille.
    • Koel af in ijswater.
    • Mix de afgekoelde dille met de druivenpitolie.
  5. Afwerking

    • Werk af met wat koriandercress en dille.
    Voeg kaneel of steranijs toe aan het appelsap. Die specerijen geven je gelei een warme, zoetere smaak.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu