Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Knolselderij

Gembergelei

  • gembersiroop 100.0 g
  • sinaasappelsap 250.0 ml
  • dragonazijn 50.0 ml
  • Gellangom 4.0 g

Molesaus

Kruidenmix voor molesaus

  • Kruidenmix Zwolsche Stoof (Jonnie Boer) 55.0 g
  • peper 5.0 g
  • cacaopoeder 35.0 g

Garnering

  • stijve klaverzuring 1.0 n/a
  • schorsenerenchips 100.0 g

...

Bereiding

  1. Knolselderij

     • Was de knolselderij goed schoon. 
     • Maak de groentebouillon en kook de knolselderij 1 uur in de bouillon.
     • Laat de knolselderij afkoelen in de bouillon. • Doe de boter in een koekenpan en laat het smelten.
     • Braad de knolselderij 1,5 uur in de oven op 170°C
     • Sprenkel regelmatig de gesmolten boter over de knolselderij.
     • Haal de knolselderij uit de oven en snijd deze in partjes.
  2. Gembergelei

     • Blancheer de gember en spoel deze af. 
     • Pureer de gember met het appelsap en de sushi-azijn. 
     • Roer de gellangom erdoor en breng het mengsel aan de kook.
     • Laat het kort koken en schenk het mengsel in een kom. 
     • Laat het afkoelen en meng het in de blender tot een gladde gelei.
  3. Molesaus

     • Verhit de olie en voeg de gember, chilivlokken en specerijen toe. 
     • Blus af met de PX sherry en voeg het water toe. 
     • Het juspoeder toe, breng aan de kook en bind het mengsel met de maizena.
     • Breng het zachtjes aan de kook en roer de chocolade erdoor.
  4. Kruidenmix voor molesaus

  5. Garnering

  6. Bereiding

     • Verdeel de knolselderij over de borden en versier deze met kleine tipjes gembergelei. 
     • Garneer het gerecht met de schorsenerenchips en klaverzuring en maak het af met de saus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu