Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereidingswijze couscous

  • water 6 l
  • couscous 3 kg
  • olijfolie 0.5 l

Bereiding

  • olijfolie 0.5 l
  • lamsvlees, in blokjes 3 kg
  • rundvlees, in blokjes 3 kg
  • komijnpoeder 20 g
  • ras el hanout kruiden 30 g
  • kaneelpoeder 20 g
  • uien, in blokjes 5 g
  • wortelen, in stukken 2.5 kg
  • rode paprika in blokjes 2.5 kg
  • courgettes, in blokjes 2.5 kg
  • KNORR Primerba Knoflook 200 g
  • kikkererwten uit blik, uitgelekt 2.5 kg
  • water 8 l
  1. Bereidingswijze couscous

    • Breng het water met de Bouillon aan de kook en giet op de couscous, laat 7 min. afgedekt wellen.
    • Roer los met de helft van de olijfolie.
  2. Bereiding

    • Verhit 400ml van de olijfolie en bak hier het lams-en rundvlees aan met de komijn, Sambal, ras-el-hanout en kaneel.
    • Voeg na 5 min. de uien toe, maak de Kippenbouillon en voeg met de Napoletana en de Knoflook toe aan de vleesbereding.
    • Laat ongeveer 1,5 uur sudderen of tot het vlees bijna gaar is.
    • Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kip goudbruin, voeg deze 20 min. voor het einde van de gaartijd bij de rest.
    • Voeg de groenten zonder de kikkererwten toe aan de rest van de bereiding, laat 10 min. sudderen, voeg op het einde de kikkererwten toe.
    • Als alles gaar is, doe de couscous in een vrij platte schaal en verdeel daar de groenten en het vlees mooi over.