Creoolse Jambalaya met worst, ham en garnalen

Ingrediënten
Bereidingswijze
-
water 6.5 l
-
roze garnalen, gepeld 2 kg
-
chorizo, zonder vel in schijfjes 1.5 kg
-
uien, in blokjes 1.5 kg
-
witte selder in blokjes 1 kg
-
groene paprika, in blokjes gesneden 1 kg
-
rode paprika in blokjes 1 kg
-
komijnpoeder 40 g
-
Platte Peterselie fijngesneden 150 g
-
gekookte ham, in dikke repen 1.5 kg
Bereiding
-
Bereidingswijze
-Vermeng de rijst met water en kippenbouillon in gastronormbak.
-Plaats in de combi-steamer op 100% stoom, 100°C., gedurende 40min.
-Verhit de PHASE en bak hierin de garnalen aan, haal uit de pan en houd opzij.
-Bak de chorizo aan, draai het vuur wat lager en voeg de uien, selder, paprika, komijnpoeder, Knoflook, Tijm, Sambal en Napoletana toe.
-Sudder het geheel een 20tal min. onder deksel.
-Voeg ham, garnalen en rijst toe en meng er de rijst onder.
-Werk af met de platte peterselie.