Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereidingswijze

  • water 9 l
  • zout 1 kg
  • kristalsuiker 900 g
  • citroenen in schijfjes 6 st
  • laurierblaadjes 6 st
  • zwarte peperkorrels 50 g
  • parelhoenfilet met vel 7.5 kg
  • uien, grof gesneden 500 g
  • wortelen, voor de mirepoix 500 g
  • Whisky 600 ml
  • Veenbessen in blik 1/1 1 kg
  1. Bereidingswijze

    • Breng voor de pekel, 6Lwater met zout en suiker aan de kook.
    • Zet het vuur uit als alles is opgelost en voeg dan de citroenschijfjes, laurier en peperkorrels toe, laat volledig afkoelen.
    • Leg de parelhoenfilets in de pekel en zorg dat ze onderstaan, laat afgedekt 3 uur pekelen in de koelkast.
    • Haal de parelhoen uit de pekel en dep droog.
    • Verhit de Phase en bak er de parelhoen in bruin, haal ze uit de braadslede en gaar verder af in een oven van 140°C tot een kern van 68°C.
    • Fruit in hetzelfde vet de wortel met de uien aan en voeg de Knoflookpuree toe.
    • Blus met de whiskey en laat de alcohol verdampen, voeg 3L water, Gevogeltejus en de helft van de veenbessen toe, laat tot de helft inkoken, passeer door een fijne puntzeef.
    • Breng terug aan de kook en voeg de Solo toe.
    • Voeg de rest van de veenbessen toe.
    • Serveer met gebakken witloof en aardappelkroketten.