Menu

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Stap 2

  • water 1.2 l
  • zout 200.0 g
  • kristalsuiker 180.0 g
  • citroenen in schijfjes 1.2 st
  • laurierblaadjes 1.2 st
  • zwarte peperkorrels 10.0 g
  • parelhoenfilet met vel 1.5 kg
  • vetstof 120.0 ml
  • uien, grof gesneden 100.0 g
  • wortelen, voor de mirepoix 100.0 g
  • Whisky 120.0 ml
  • Knorr Professional Droge Fonds Gevogeltejus 30.0 g
  • cranberry’s op vocht (24% suiker) 200.0 g
  • room 60.0 ml

Bereiding

  1. Stap 1

    • Breng voor de pekel 1,2 liter water met zout en suiker aan de kook.
    • Zet het vuur uit als alles is opgelost en voeg dan de citroenschijfjes, laurier en peperkorrels toe. Laat volledig afkoelen.
    • Leg de parelhoenfilets in de pekel en zorg dat ze onderstaan. Laat afgedekt 3 uur pekelen in de koelkast.
  2. Stap 2

    • Haal de parelhoenfilets uit de pekel en dep droog.
    • Verhit de vetstof en bak er de parelhoen in bruin, haal ze uit de braadslede en gaar verder af in een oven van 140 °C tot een kern van 68 °C.
    • Fruit in hetzelfde vet de wortel met de uien aan en voeg deKnorr Professionel Specerijenpuree Knoflooktoe.
    • Blus met de whisky en laat de alcohol verdampen, voeg 600 ml water,Knorr Professional Droge Fonds Heldere Gevogeltefonden de helft van de veenbessen toe, laat tot de helft inkoken, passeer door een fijne puntzeef.
    • Breng weer aan de kook en voeg de room toe.
    • Voeg de rest van de veenbessen toe.
    Tip: Vervang de whisky door een zachte porto en je hebt parelhoen met heerlijke veenbessen-portosaus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu