Geroosterde bieten en bospeen salade met sumak (delivery)
Het woord vinaigrette is afgeleid van het Franse woord vinaigre en betekent azijn.

Ingrediënten
Geroosterde bieten en bospeen salade met sumak (delivery)
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Groenten

Garnituur
Opmaak

Ingrediënt naam
Groenten
-
Bospeen 800.0 g
-
gekookte bietjes 1.0 kg
-
olijfolie
-
zout en peper
Garnituur
-
Bloedsinaasappels 4.0 st
-
Radijs 10.0 st
-
jonge spinazie 100.0 g
Opmaak
-
granaatappelpitten 100.0 g
-
sumak 2.0 g
Bereiding
-
Groenten
- Schil de bospeen en snijd ze in gelijkmatige stukken.
- Snijd de bieten in gelijkmatige stukken
- Meng de groenten afzonderlijk van elkaar met tijm en olijfolie en kruid ze met zout en peper.
- Rooster de groenten gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
-
Garnituur
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze op de mandoline in plakjes.
- Was de spinazie blaadjes en slinger ze droog in een slacentrifuge.
-
Opmaak
- Verdeel de geroosterde bieten en de wortel over de disposable bowls.
- Verdeel hierover de sinaasappelpartjes en de gesneden radijs.
- Maak de salade af met spinazie, granaatappel en wat sumak.
- Verpak de vinaigrette in aparte disposable bakjes.