Geroosterde pompoen salade met gebakken kikkererwten en humus (delivery)

Ingrediënten
Geroosterde pompoen salade met gebakken kikkererwten en humus (delivery)
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Groenten

Garnituur
Opmaak

Ingrediënt naam
Groenten
-
kikkererwten uit blik, uitgelekt 600.0 g
-
olijfolie
-
Vadouvan 2.0 g
-
flespompoen 1.0 st
-
venkel 2.0 st
-
peper en zout
Garnituur
-
Little gems 400.0 g
-
kerstomaatjes 500.0 g
-
Hummus 300.0 g
-
olijfolie 40.0 g
Opmaak
-
granaatappelpitten 100.0 g
-
vene cress 1.0 bakje
-
verse munt 10.0 g
-
sumak 2.0 g
Bereiding
-
Groenten
- Spoel de kikkererwten af en laat ze drogen op een doek.
- Bak de kikkererwten in een klein beetje olijfolie knapperig en kruid ze met vadouvan.
- Maak de pompoen en de venkel schoon en snijd ze in gelijkmatige stukken.
- Meng ze met de tijm en de olijfolie en kruid ze met zout en peper.
- Rooster de groenten gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
-
Garnituur
- Was de little gem en slinger deze droog in een slacentrifuge.
- Halveer de tomaatjes en doe de humus in een spuitzakje.
-
Opmaak
- Verdeel de little gem over de disposable kommen.
- Verdeel de geroosterde groenten samen met de kikkererwten en de tomaatjes over de sla.
- Spuit de humus erbij, maak met een lepel een kuiltje en giet hier wat olijfolie in.
- Maak de salade af met de granaatappelpitjes, kruiden en wat sumak.
- Verpak de Hellmann's Vinaigrette Citrus in aparte disposable bakjes.