Gevogeltestoofpotje met fazant
U kunt dit gerecht aanpassen aan het seizoen, bijvoorbeeld door de fazant te vervangen door parelhoen. Voor een goedkopere en eenvoudigere wintervariant kunt u dit gerecht met kipfilet serveren.

Ingrediënten
Gevogeltestoofpotje met fazant
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding


Ingrediënt naam
Bereiding
-
sjalot, gepeld 22.22 st
-
knolselder 300.0 g
-
gerookt spek 556.0 g
-
aardappelpartjes 500.0 g
-
vetstof 20.0 ml
-
madeira 250.0 ml
-
water 250.0 ml
-
fazantfilets met vel 10.0 st
-
groene kool 500.0 g
-
peper en zout
Bereiding
-
Bereiding
Stoof de hele sjalotten, de knolselderblokjes, het spek en de rauwe aardappelpartjes aan in Phase. Voeg de Peperpuree toe en laat deze enkele minuten meestoven. Blus af met madeira en water. Laat de groenten onder deksel (met kleine opening) 15 minuten garen.
Kruid de fazantfilets en kleur ze kort aan in Phase. Plaats ze op het groentemengsel. Bevochtig met Demi-Glace en bestrooi met de gesneden groene kool.
Laat het gerecht 12 tot 15 verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C.