Menu
Punten

Ingrediënten

+

Hete Bliksem


Probeer dit klassieke ovenrecept voor een hete bliksem met gehakt en appelmoes, maar dan met een verrassende finale: een curry-hollandaisesaus met gember.

...

Bereiding

  1. Hete Bliksem

    • Fruit de fijngesnipperde ui glazig, voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Kruid af met de kipkruiden en laat het geheel zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
    • Verdeel het gehakt gelijkmatig in een ovenschotel en laat afkoelen.
    • Schil ondertussen de appelen en snij ze in blokjes. Stoof ze met de suiker op een zacht vuurtje, voeg er het water en de Sambal Oelekaan toe.
    • Laat het geheel stoven tot een dikke moes en zorg ervoor dat die stevig blijft met wat stukken.
    • Breng het water, de room en de boter aan de kook en voeg al roerend de Knorr Gourmet Aardappelpuree Poedertoe. Breng alles op smaak met peper, zout en nootmuskaat en voeg er de Knorr Primerba Gefruite Ui met Spekaan toe.
    • Verdeel nu de appelmoes over het gehakt en daarna de aardappelpuree.
    • Plaats de schotel 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
    • Voor de saus: vermeng deKnorr Professional Demi-Glace Vloeibaarmet deKnorr Garde d’Or Hollandaise Saus. Verwarm ze en breng ze op smaak met deKnorr Primerba Curryen deKnorr Primerba Asian Pesto.
    1. Je kunt de schotel vóór het opwarmen garneren met spekblokjes en appel.
    2. Zet de hete bliksem naar je hand. Voeg knolselderij of pastinaak toe aan de puree, of wortels voor extra kleur. Strooi geraspte kaas over de hete bliksem en gratineer kort in de oven. Of vervang de curry-hollandaisesaus door een friszure mosterdsaus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu