Kalfsblokjes in tomatensaus met wintergroenten en polenta
Zoete dadels, pittige blauwe kaas, de ietwat bittere rodewijnsaus: met zo veel lagen ontdekken je gasten bij elke hap iets nieuws.

Ingrediënten
Kalfsblokjes in tomatensaus met wintergroenten en polenta
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Préparation




Serveer met polenta met blauwe kaas

Ingrediënt naam
Préparation
-
Rundvlees, dik ribstuk 2.0 kg
-
Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers 30.0 g
-
rode wijn 750.0 ml
-
dattes séchées, émincées 200.0 g
-
water 1.0 l
-
knolselder 450.0 g
-
Aardappelen, zoet 450.0 g
-
gele jonge wortelen 450.0 g
-
diepvries rode ajuin, gesneden 400.0 g
Serveer met polenta met blauwe kaas
-
water 500.0 ml
-
room 50.0 ml
-
boter 50.0 g
-
Kaas, blauwe 150.0 g
-
polenta 250.0 g
Bereiding
-
Préparation
- Verhit wat vetstof en bak er de blokjes kalfshalsbroodje in aan tot ze bruin zijn.
- Plaats het gekleurde vlees in een diepe gastronormbak.
- Bak in de pan van het vlees de rode ui samen met de Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers en de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook aan tot goudbruin.
- Blus het geheel met de wijn en voeg de dadels toe, gevolgd door het water, de Knorr Professional Liquid Concentrate Kalf en de Knorr Professional Napoletana Tomatensaus en breng aan de kook.
- Voeg al roerend de Knorr Fonds de Cuisine Bruine Roux toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de bekomen saus toe aan het gebakkenvlees en plaats met deksel in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 1 uur.
- Meng ondertussen de knolselder, de zoete aardappel en de gele wortel en rooster die in de oven gedurende 10 minuten op 175°C.
- Haal het stoofpotje uit de oven en meng er de geroosterde groenten onder.
TIP: Serveer de polenta in de vorm van frietjes. -
Variant met ossobuco
- Vervang het kalfshalsbroodje door 10 stuks kalfsossobuco.(kooktijd: 1,5 uur op 175°C)
- Snijd de groenten in balkjes i.p.v. grove stukken en serveer apart bij de ossobuco.
-
Serveer met polenta met blauwe kaas
- Breng het water de boter en de Knorr Professional Liquid Concentrate Kip aan de kook en voeg er al roerend de polenta aan toe, laat 2 minuten zachtjes koken.
- Mix ondertussen de blauwe kaas met de room en voeg die aan de polenta toe en roer goed om.