Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Kalfsfilet

  • Kalfsfilet 1.5 kg

Pompoenmousseline

  • pompoen, in stukken van 2 cm 500.0 g
  • boter 40.0 g
  • azijn 5.0 ml

Witloof

  • Witlof,stronken 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • boter 40.0 g

Saus


De zachte pompoensmaak en krachtige saus als perfecte tegenhangers. Zet dit gerecht zeker op je menu voor de feestdagen.

...

Bereiding

  1. Kalfsfilet

    • Kleur de kalfsfilet aan in wat vetstof en kruid met peper en zout.
    • Koel snel terug.
    • Vacumeer de afgekoelde kalfsfilet en gaar in de stoomoven of roner gedurende 30 minuten op 65°C.
  2. Pompoenmousseline

    • Stoom de pompoen gaar in de stoomoven.
    • Plaats het gekookte pompoenvlees samen met de boter en de wittewijnazijn in de cutter en mix tot een gladde massa.
  3. Witloof

    • Maak het witloof schoon en doe deze in een vacuümzak. Voeg er boter, sinaasappelsap, zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de witloof op 92°C gedurende 30 minuten in de combisteamer. Haal het witloof uit de vacuüm en halveer. Bak vervolgens aan beide kanten in wat geklaarde boter.
  4. Saus

    TIP: Vervang de cognac door pineau des Charentes.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu