Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kipkroketjes met maispuree en zoetzure rode ui:

Opgelegde mosterdzaadjes:

  • mosterdzaadjes 100.0 g
  • xeres azijn 150.0 ml
  • water 150.0 ml
  • griessuiker 50.0 g

Maispuree:


Combineer een typisch Zuid-Amerikaanse maispuree met een Franse kroket en je gasten zullen smullen. Kleurrijk en verrassend.

...

Bereiding

  1. Kipkroketjes met maispuree en zoetzure rode ui:

    • Breng het kookvocht (zie recept hier) aan de kook.
    • Voeg al roerend de Knorr Gourmet ChampignonsausKnorr Professional de Cuisine Blanke Roux en de Knorr Textuur Gelei toe.
    • Laat 5 minuten koken en blijf intussen roeren om de saus te laten binden.
    • Voeg het grof gesneden kippenbillenvlees (zie recept hier) toe.
    • Stort in een ingeoliede vorm.
    • Als je die massa laat afkoelen, krijg je een soort paté.
    • Snijd de paté in stukjes. Doop de stukjes eerst in losgeklopt eiwit en dan in de panko.
    • Bak de kipkroketjes in de frietketel tot ze goudbruin zijn.Serveer met maispuree, zoetzure rode ui en gefrituurde peterselie.
    Tip: Tijdens de feestdagen kun je de kipkroketjes ook als aperitief serveren, met bijvoorbeeld een truffelmayonaise.
  2. Opgelegde mosterdzaadjes:

    • Meng alle ingrediënten en vacumeer ze.
    • Stoom ze vervolgens in de stoomoven op 100°C gedurende 30 minuten.
  3. Maispuree:

    • Plaats de maïs in een kom en dek af met vershoudfolie.
    • Zet de kom 5 minuten in de magnetron op hoog vermogen. 
    • Haal de kom eruit en laat de maïs afkoelen.
    • Doe de afgekoelde maïs vervolgens in een cutter samen met de manchego en de Hellmann’s Citrus Vinaigrette.
    • Mix tot een egale massa, maar behoud wat structuur in de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu