Mechelse Koekoek met wintergroenten en een jus fumé
Een geraffineerde en verfijnde saus met een rookaroma en een toets van umami. Past perfect bij gevogelte en andere gerechten.

Ingrediënten
Mechelse Koekoek met wintergroenten en een jus fumé
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding Jus : eenvoudig



Bereiding Jus : uitgebreid





Ingrediënt naam
Bereiding Jus : eenvoudig
-
vetstof 10.0 ml
-
sjalot, fijngesneden 50.0 g
-
cognac 65.0 ml
-
gerookt spek 0.1 g
Bereiding Jus : uitgebreid
-
vetstof 10.0 ml
-
gerookt spek 111.0 g
-
sjalotten fijngesneden 50.0 g
-
cognac 80.0 ml
-
water 500.0 ml
Bereiding
-
Bereiding Jus : eenvoudig
- Verhit het vetstof en stoof er het spek en de fijngesneden sjalot in aan.
- Voeg de Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers toe en laat even meestoven.
- Blus met de cognac en laat de alcohol verdampen.
- Voeg de Knorr Professional Demi Glace toe en bring aan de kook.
- Breng op smaak met de Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke.
-
Bereiding Jus : uitgebreid
- Verhit het vetstof en stoof er het spek en de fijngesneden sjalot in aan.
- Voeg de Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers en de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook toe en laat even meestoven.
- Blus met de cognac en laat de alcohol verdampen.
- Voeg het water toe en breng aan de kook.
- Voeg de Knorr Basissaus Espagnole toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met de Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke.