Pompoen risotto met gebakken paddenstoelen
Als chef wil je alleen maar het beste voor je gasten. Dat geldt ook voor de gerechten van je menukaart als je die voor bezorging aan wilt bieden. Met hier en daar een kleine aanpassing maak je jouw bestsellers klaar voor delivery en takeaway.

Ingrediënten
Pompoen risotto met gebakken paddenstoelen
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Risotto

Champignons
Opmaak
Ingrediënt naam
Risotto
-
olijfolie 5.0 dl
-
sjalot, fijngesneden 40.0 g
-
Risottorijst 400.0 g
-
pompoenblokjes 400.0 g
-
geraspte parmezaanse kaas 80.0 g
Champignons
-
paddenstoelenmix 750.0 g
-
peper en zout
-
geklaarde boter
-
platte peterselie 20.0 g
Opmaak
-
boekweit
Bereiding
-
Risotto
- Kook 1,2 liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olijfolie en fruit hierin de sjalot zonder te kleuren.
- Voeg de knoflook en de rijst toe en bak deze glazig.
- Voeg de groentebouillon en de pompoen toe, roer het geheel goed door tot het geheel aan de kook komt.
- Doe een deksel op de pan en zet deze in een oven van 185°C gedurende 18 minuten.
- Haal de risotto uit de oven en controleer of deze ‘gaar’ en smeuïg is.
- Meng de kaas door de risotto.
-
Champignons
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof. Pluk de peterselie en snijd deze fijn. Bak de paddenstoelen in wat geklaarde boter, voeg de peterselie toe en kruid ze met zout en peper. -
Opmaak
Verdeel de risotto samen met de gebakken paddenstoelen in disposable bowls. Maak het geheel af met de boekweit.