Quiche van savooikool met gerookt spek en abdijkaas
Savooikool of groene kool is een echt winterproduct, en doet veel ouderen aan de keuken van vroeger denken. Daarom houdt dit recept het authentiek en klassiek, met lekker gerookt spek.

Ingrediënten
Quiche van savooikool met gerookt spek en abdijkaas
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding voor 1 gastronormplaat

Ingrediënt naam
Bereiding voor 1 gastronormplaat
-
water 1.5 l
-
Solo Professional Culinair 540.0 ml
-
Knorr Bereiding voor Terrines, Soufflés, Gratins 600.0 g
-
savooikool 1.5 kg
-
gebakken gerookte spekreepjes 500.0 g
-
Belgische abdijkaas 500.0 g
-
peper
-
nootmuskaat
Bereiding
-
Bereiding voor 1 gastronormplaat
- Meng water, Solo Professional Culinair, Knorr Bereiding voor Terrines, Soufflés, Gratins en de Knorr Professional Specerijenpuree Pepermix tot een homogene massa.
- Voeg de savooikool, de reepjes gerookt spek en de abdijkaas toe en breng verder op smaak.
- Leg bakpapier in een gastronormbak en doe er alles in.
- Bak in een oven van 150°C tot de kern 85°C is.
- Verdeel in porties.
TIP: Je kunt de savooikool vervangen door bloemkool of Chinese kool.