Quinoasalade met pompoen en rode kool
Deze quinoasalade is een feestelijk én makkelijk bijgerecht voor het eindejaar. Zoet, zuur, zout, hartig en umami: dit gerecht heeft het allemaal.
Ingrediënten
Quinoasalade met pompoen en rode kool
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding




Ingrediënt naam
Bereiding
-
quinoa gekookt 500.0 g
-
butternut, geschild 500.0 g
-
feta 250.0 g
-
abrikoos, gedroogd 75.0 g
-
pompoenpitten 50.0 g
-
granaatappelpitten 150.0 g
-
rode kool, fijn gesneden 3mm 150.0 g
Bereiding
-
Bereiding
- Tip: hou wat van de feta, pompoenpitten en de granaatappelpitten apart voor de afwerking.
- Meng de quinoa met de ontdooide butternutblokjes.
- Voeg de verkruimelde feta, fijngesneden gedroogde abrikoos, pompoenpitten en granaatappelpitten toe.
- Breng op smaak met de vinaigrette, peperpuree, Knorr Primerba Tuinkruiden en geconcentreerde groentenbouillon.
- Voeg de rodekoolslierten toe en roer even om.
- Werk af met de overgehouden feta, pompoenpitten en de granaatappelpitjes.
TIP: Je kunt de rode kool vervangen door rode biet. Of de kool in schijven roosteren, in plaats van in sliertjes toe te voegen.