Stoofpot van kip, champignons, spinazie en rijst
Dit is het perfecte gerecht na een heerlijke wandeling. Een gezond bord vol intense smaken van seizoensgroenten.

Ingrediënten
Stoofpot van kip, champignons, spinazie en rijst
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Kip

Groenten




Rijst


Ingrediënt naam
Kip
-
vetstof 300.0 g
-
kippenboutenvlees 1.2 kg
-
water 1.0 l
Groenten
-
parijse champignons 500.0 g
-
sjalot, gepeld 10.0 g
-
room 300.0 ml
-
bladspinazie, diepgevroren 80.0 g
-
gruyère
Rijst
-
water 1.0 l
Bereiding
-
Kip
- Verhit de helft van de vetstof en bak er het kippenboutenvlees in aan.
- Voeg het water en de Knorr Professional Gebonden Kalfjus toe en breng aan de kook.
- Laat sudderen tot het kippenboutenvlees gaar is.
-
Groenten
- Verhit de rest van de vetstof en bak de champignons goudbruin, voeg dan de sjalot en de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook toe en laat nog 1 minuut verder stoven, voeg bij het vlees.
- Voeg de kookroom toe, breng aan de kook en bind met de Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux.
- Breng verder op smaak met Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Kip en Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers.
- Voeg de spinazie toe en laat even meegaren.
- Werk bij het serveren eventueel af met de gruyèrekaas.
-
Rijst
- Plaats de Knorr Lange Korrel Rijst in een gastrobak, voeg water en Knorr Professional Kippenbouillon Poeder toe.
- Gaar de rijst op 100% stomen en 98°C gedurende 35 minuten.
TIPS:- Zoek je een magerder alternatief voor kookroom? Gebruik dan kokosroom, sojaroom of ricotta.
- Vervang de kip doorThe Vegetarian Butcher NoChicken Chunksen geniet van een heerlijke vegetarische stoofpot! De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van soja, maar hebben hetzelfde mondgevoel als echt kippenvlees.