Suprême van kip met romige speltrisotto en een saus van kastanjechampignons
Stoven, bakken, blussen en garen zijn de toverwoorden van een perfecte risotto. Met champignons en kleurrijke wortels is dit een najaarsklassieker.

Ingrediënten
Suprême van kip met romige speltrisotto en een saus van kastanjechampignons
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Risotto van spelt met chorizo:

Suprême van kip
Gepofte jonge wortel
Saus met kastanjechampignons en vin jaune




Ingrediënt naam
Risotto van spelt met chorizo:
-
sjalotten fijngesneden 50.0 g
-
bloemkool in kleine roosjes 200.0 g
-
brunoise van chorizo 100.0 g
-
gekookte spelt 500.0 g
-
room 250.0 ml
-
Platte Peterselie fijngesneden 15.0 g
-
Piquillopeper in brunoise 50.0 g
Suprême van kip
-
kipfilet 2.5 kg
-
boter 50.0 g
Gepofte jonge wortel
-
mini gekleurde wortels 200.0 g
-
pijpajuin, fijngesneden 1.0 Sack
-
Enoki champignon 200.0 g
Saus met kastanjechampignons en vin jaune
-
kastanjechampignon in brunoise 250.0 g
-
sjalotten fijngesneden 30.0 g
-
boter 10.0 g
-
room 75.0 ml
-
vin jaune 50.0 ml
Bereiding
-
Risotto van spelt met chorizo:
- Verhit wat vetstof en stoof er de sjalot, de bloemkoolroosjes en de chorizoblokjes in aan.
- Voeg de gekookte spelt toe, gevolgd door de room en de Knorr Professional Liquid Concentrate Kip
- Roer goed om en werk af met de platte peterselie en de brunoisevan piquillopepers.
- Roer goed om en serveer.
TIPS:- Deze risotto met kip combineer je met alle mogelijke geroosterde groenten uit de oven.
- Ontdek nog meer risottogerechten op onze website.
-
Suprême van kip
- Verhit wat vetstof en kleur er de maiskipfilets in aan. Kruid met peper en zout.
- Koel ze snel terug.
- Vacumeer de afgekoelde kipfilets met wat boter.
- Gaar ze gedurende 30 minuten op 65°C in de combisteamer.
- Haal de kipfilets uit het vacuüm en bak ze kort aan. Serveer..
-
Gepofte jonge wortel
- Meng de gekleurde wortels met wat olie, peper en zout. Plaats ze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Haal ze uit de oven en meng met de enoki en de pijpajuin. Serveer.
-
Saus met kastanjechampignons en vin jaune
- Verhit wat vetstof en stoof er de brunoise van kastanjechampignons en sjalot in aan samen met de Knorr Primerba Tijm en de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook.
- Voeg deKnorr Professional Liquid Concentrate Kip, de boter en de room toe en laat even inkoken (5%).
- Bind de saus tot de gewenste dikte met de Knorr Maizena Bruine Sausbinder.
- Werk af met de rauwe vin jaune.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.