Varkensgebraad Grand-Mère met Brabants witloof

Ingrediënten
Varkensgebraad Grand-Mère met Brabants witloof
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Varkensgebraad
Witloof

Saus Grand-Mère

Ingrediënt naam
Varkensgebraad
-
varkensgebraad 2.0 kg
-
rode wijn 750.0 ml
-
kruiden naar keuze om te marineren
-
vetstof 50.0 ml
Witloof
-
witloof 2.0 kg
-
appelsap 250.0 ml
Saus Grand-Mère
-
uipoeder 150.0 g
-
champignons 200.0 g
-
gekookt spek, in reepjes 200.0 g
-
goede Italiaanse wijn 90.0 ml
-
Knorr Professional Natural Demi-Glace 1.0 l
-
vetstof 5.0 ml
Bereiding
-
Varkensgebraad
- Trek het vlees met de wijn en kruiden vacuüm en laat 48 uur marineren in de koelkast.
- Verhit de Phase en kleur hierin het vlees aan, koel snel terug.
- Verpak vacuüm, gaar 90 minuten verder op 64°C met stoom en koel snel terug.
-
Witloof
- Reinig het witloof. Schik in een kookzak en kruid.
- Meng het sap met de Aromat en verdeel over de witloof.
- Vacumeer, gaar 40 minuten op 98°C met stoom en koel snel terug.
-
Saus Grand-Mère
- Stoof de ui in weinig vetstof en bak het spek met champignons mee aan.
- Blus het geheel met de witte wijn en laat kort inkoken. Koel de garnituur af.
- Voeg de Demi Glace toe, breng het geheel aan de kook en bind bij met de Maïzena.