Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Varkenswangen

Crème van bloemkool

Gepoft varkensvel met pickles poeder

  • Pickles 150.0 g
  • malto 10.0 g
  • Sosa airbag 20.0 g

Pickles

  • Zetmeel, maïs (Maïzena) 40.0 g
  • rietsuiker 150.0 g
  • dragonazijn 1000.0 ml
  • zout 100.0 g
  • gemberpoeder 20.0 g
  • kurkuma 25.0 g
  • piment d’espelette 0.25 st
  • nootmuskaat, naar smaak 0.25 st
  • mosterdpoeder 50.0 g
  • komkommer 2.11 st
  • zilveruitjes 500.0 g
  • Bloemkool 2.0 st

Afwerking

  • postelein 12.0 bl

...

Bereiding

  1. Varkenswangen

    De varkenswangen kruiden met peper en zout, door de bloem halen en aankleuren in boter. Hierbij de fijngesnipperde ui toevoegen en deze mee aanstoven samen met tijm, laurier en look. Dit geheel onderzetten in het bier en de Knorr Professional Natural Demi-Glace. Hierop leggen we de besmeerde boterham met mosterd. Alles ongeveer 1 ½ uur langzaam laten garen.
  2. Crème van bloemkool

    ¼ de bloemkool gaar koken met in het water met de Knorr Professional Kippenbouillon en room; afkruiden met peper, zout en nootmuskaat en fijn mixen. In een kleine siphonfles doen en 1 gasbommetje opsteken.
  3. Gepoft varkensvel met pickles poeder

    Varkensvel met Airbag van Sosa frituren op 190° gedurende 1 minuut. Bestrooien met poeder van gedroogde en gemalen pickles. Meng 100 gr fijngemalen pickles met 10 gr Malto. Deze beiden mengen, openstrijken op een silpatmat en gedurende 24h drogen op 60° in de oven. Daarna fijn malen tot poeder.
  4. Pickles

    Bloemkolen in roosjes snijden.
    Zilverui schoon makenen in 2 snijden.
    Komkommers in de lengte in 4 snijden, zaadlijsten verwijderden en in stukjes snijden. Pekel de groenten: breng 2 l water met het zout aan de kook en laat afkoelen. Giet de afgekoelde pekel op de gekuiste groenten. Plaats dit in de koeling gedurende 1 dag. Giet de groenten af, spoel ze onder de kraan en laat goed uitlekken. Breng 8 dl azijn met de suiker aan de kook en meng de rest van de azijn met het mosterdpoeder, kurkuma, piment, gemberpoeder en maizena tot een papje. Doe een beetje kokende azijn bij het papje en roer goed door. Giet het papje al roerend bij de kokende azijn en breng weer aan de kook. Voeg de groenten toe, laat weer aan de kook komen en laat een 5-tal minuten zachtjes pruttelen. Doe de pickles in weckpotten en laat minsten een maand trekken.
  5. Afwerking

    Het gerecht afwerken met de posteleinblaadjes.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu