Vegetarische burger met Roquefort en pompoenmayonaise
Hamburgers zijn hot, daar kunnen we niet omheen. Deze rijk belegde variant is vegetarisch en kan ook op basis van linzen gemaakt worden.

Ingrediënten
Vegetarische burger met Roquefort en pompoenmayonaise
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Burger



Mayonaise

Opbouw
Ingrediënt naam
Burger
-
ajuinblokjes 250.0 g
-
wortelen, geraspt 200.0 g
-
citroenrasp 10.0 g
-
paneermeel 90.0 g
-
gekookte witte bonen 800.0 g
-
zwarte peper
-
zout
-
eieren 2.0 st
-
vetstof
Mayonaise
-
olijfolie
-
flespompoen 500.0 g
Opbouw
-
Wit broodje Bagnat 10.0 st
-
geroosterde pompoenpitten 30.0 g
-
Kaas, Roquefort 300.0 g
-
mesclun sla 200.0 g
Bereiding
-
Burger
Stoof de ui samen met de knoflook en de paprika en voeg winterwortel en tijm toe.
Laat het geheel afkoelen en pureer de witte bonen.
Meng het uienmengsel samen met de bonenpuree, citroensap, paneermeel en de eieren.
Breng op smaak met zout en peper.
Modeleer er tien burgers van en zet ze 30 minuten in de koelkast.
Bak de burgers in wat Phase aan beide kanten -
Mayonaise
Schil de pompoen en snijd deze in stukken.
Meng de pompoen met wat olie, zout en peper.
Rooster de pompoen in de oven tot deze gaar is
Laat de pompoen afkoelen en pureer deze met de mayonaise en breng eventueel op smaak. -
Opbouw
Snijd het burger broodje doormidden en rooster de beide binnenkanten in een koekenpan.
Bouw de burger op met de pompoenmayonaise en hierop krokant gebakken burger.
Maak de burger af met de roquefort, pompoenpitten en de mesclun