Victoriabaars met preistamppotje
De Victoria of Nijl baars is een zoetwatervis die voorkomt in heel Afrika. Het is een echte roofvis die zich voed met kreeftachtige, plankton maar die ook zijn eigen soort niet uit de weggaat.

Ingrediënten
Victoriabaars met preistamppotje
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Stamppot


Victoriabaars
Afwerking
Ingrediënt naam
Stamppot
-
water 1.0 l
-
aardappelen, schijfjes 1.0 kg
-
vetstof 80.0 g
-
prei 1.0 kg
-
verse nootmuskaat 4.0 g
-
Karnemelk 600.0 ml
-
Knorr Aardappelpuree 5 kg 350.0 g
Victoriabaars
-
Victoriabaarsfilet 1.2 kg
-
paneermeel 100.0 g
-
vetstof
Afwerking
-
bladselderij, gesneden 60.0 g
Bereiding
-
Stamppot
Breng water met aardappelen, prei, Phase, groentebouillon, nootmuskaat en 3-peperpuree aan de kook, voeg de karnemelk toe wanneer de aardappelen voor ¾ de gaar zijn, laat verder garen tot ze volledig gaar zijn.
Stamp het geheel kort met een aardappelstamper, bind bij met het aardappelpureepoeder. De puree moet nog smeuïg zijn, zeker niet teveel gebonden.
-
Victoriabaars
Haal de victoriabaarsfilets aan beide door het bloem/paneermeelmengsel.
Verhit de Phase en bak er de victoriabaarsfilet er goudkleurig in aan.
Gaar verder af in een oven van 140°C, tot een kern van 70°C.
-
Afwerking
Dresseer de puree in een diep bord en dresseer er de vis bovenop.
Garneer met de bladselderij.
-
Tip
Serveer er een vleesjus bij.