Menu
Punten

Ook als chef kun jij je steentje bijdragen aan het milieu. Door waar mogelijk met lokale producten, groenten, seizoensproducten of vegetarische alternatieven te werken bijvoorbeeld.
 

Flexitarisch: waarom populair?

Meer en meer gasten vinden het belangrijk minder vlees en meer plantaardige producten en gerechten te eten. Chefs spelen almaar meer in op deze trend.

Het gaat hierbij niet zozeer om bepaalde dingen niet meer te mogen eten, maar wel om meer andere dingen te eten. Dat wil zeggen: meer fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden, in combinatie met af en toe vlees of vis en zuivelproducten. Dat vermindert onze ecologische voetafdruk.

Vervangers: perfect in grootkeukens

Ook in grootkeukens zien we meer en meer flexitarische gerechten opduiken. Zo wordt er vaak ingespeeld op het veranderende gedrag van de consument door vleesvervangers op het menu te zetten. Op zoek naar inspiratie? Het aanbod van The Vegetarian Butcher™ helpt je gegarandeerd op weg.

Houd ook rekening met klanten die een intolerantie hebben voor lactose. Vervang zuivelproducten door hun lactosevrije varianten, zoals Flora Professional Plant, bijvoorbeeld, een smaakvol alternatief voor room.

Groentekalender

Groentekalender

Download de groentekalender hieronder om te weten te komen welke groenten je best in welk seizoen kookt. Zo bied je seizoensgebonden gerechten aan aan je bewoners. Goed voor jou, voor hen en voor de planeet!

Download de kalender
Nog op zoek naar inspiratie?

Nog op zoek naar inspiratie?

Download de brochure
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu