Focus op groenten
Recepten boordevol groenten
-
Wortel met tijm als fingerfood -
Tomaat in de oven met mozzarella en Provençaalse kruiden -
Spinazie op Italiaanse wijze -
Snijbonen met tomaat, feta en rode uien -
Curry met champignons en prei -
Courgette met Provençaalse kruiden -
Groene boontjes met basilicum als fingerfood -
Courgette met tomaat en basilicum -
Wortelpuree -
Erwten met basilicum en munt -
Erwten op Aziatische wijze -
Groene boontjes met fijne kruiden en knoflook -
Groene bonen met room, fijne kruiden en gedroogde hamsnippers -
Spinazie met room en tuinkruiden -
Wortelen met komijn en peterselie -
Champignons met maïs en paprika
Tips over groenten

Groenten op je menu
Boordevol vitamines, vertrouwd, lokaal en in seizoen … Er zijn ontelbare goede redenen om groenten centraal te zetten op je menu. Geef je bewoners de kans om te genieten van Belgische moestuinklassiekers. Wij helpen je graag op weg met deze verrassende recepten.

Groentekalender
Download de groentekalender hieronder om te weten te komen welke groenten je best in welk seizoen kookt. Zo bied je seizoensgebonden gerechten aan aan je bewoners. Goed voor jou, voor hen en voor de planeet!

3 spellen voor je bewoners met als thema 'groenten'
Ontdek 3 intuïtieve spelletjes om je bewoners te vermaken tijdens de animatietijd. Download onderstaande spellen, print het document thuis uit en verspreid ze onder je bewoners of het personeel. Dit document bevat een geheugenspel, een kleurenspel en ‘zoek de fout’.