Menu
Punten

Nu het kwik daalt, maken de typische wintergroenten opnieuw hun opwachting op jouw menu. Vandaag: prei, witloof, spruiten en schorseneren in de schijnwerpers.

Prei: voltreffer bij jong en oud

Prei: voltreffer bij jong en oud

Prei is een gemakkelijke groente om te serveren omwille van zijn toegankelijke smaak. Bovendien is het heel gemakkelijk te bewerken dus perfect voor jouw planning. Een klassieker is de onvolprezen preisoep.

Recept: Gegratineerde prei met Zwitserse Emmenthaler en Parmezaan

Witloof: de basis voor een creatief winters gerecht

Witloof: de basis voor een creatief winters gerecht

Wist je dat Belgen ’s werelds grootste consumenten van witlof zijn? Je kan er bovendien heel veel kanten mee op. Denk maar aan de klassieke ovenschotel, maar witlof smaakt ook heerlijk bij een vleesbereiding. Tip: door de groente vacuüm te koken blijft het mooi van kleur en blijft de smaak behouden. Het is ook langer houdbaar.

Recept: Gebakken witloof met tijm, honing en peterselie

Spruiten: ga de uitdaging aan

Spruiten: ga de uitdaging aan

In de wintermaanden wil je jouw gasten wat extra punch geven zodat het koude weer hen niet kan deren. Spruitjes zijn typische wintergroenten om mee aan de slag te gaan. Het probleem? Ze vallen niet bij iedereen in de smaak. Aan jou om ze creatief te verwerken, bijvoorbeeld gepekeld als bijgerecht bij een hamburger of samen met een puree van pompoen voor een verrassende smaakharmonie.

Recept: Spruiten met curry en peterselie

Schorseneren: lekkers uit de grond

Schorseneren: lekkers uit de grond

Schorseneren hebben geen uitgesproken of zeer typische smaak en daardoor vallen ze bij zowat alle gasten in de smaak. Tegelijk vragen ze wel extra aandacht voor kruiding zodat ook wie minder goed proeft, toch kan genieten van deze nostalgische klassieker. Breng je schorseneren bijvoorbeeld op smaak met de handige en lekkere KNORR Kruidenglacering voor groenten, en met room & fijne kruiden zoals in onderstaand recept.

Recept: Schorseneren in room, knoflook en fijne kruiden

Groentekalender

Groentekalender

Download de groentekalender hieronder om te weten te komen welke groenten je best in welk seizoen kookt. Zo bied je seizoensgebonden gerechten aan aan je bewoners. Goed voor jou, voor hen en voor de planeet!

Download de kalender
Nog op zoek naar inspiratie?

Nog op zoek naar inspiratie?

Download de brochure
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu