Menu
Punten

Tegenwoordig worden consumenten steeds bewuster van wat ze eten. Zout is een no-go vandaag de dag terwijl het wel een belangrijke smaakmaker in de keuken blijft. Veel chefs denken dat ze zonder zout geen sensationele gerechten meer op tafel kunnen zetten, maar niets is minder waar.

Met deze 6 simpele ‘tips & tricks’ kunt u eenvoudig een maaltijd omtoveren tot iets speciaals zonder zelf extra zout toe te voegen.

1. Zuren

1. Zuren

Naast kruiden, kunnen zuren ook een gerecht afmaken. Azijn en citroensap doen het goed in salades, maar ze passen ook perfect in andere gerechten. Een paar druppels citroensap of azijn kunnen je soep of stoofschotel enorm ophalen en een verassende twist geven. Probeer ook eens wat citroensap toe te voegen tijdens het koken van asperges, hierdoor komt de frisheid van het gerecht naar boven.

2. Amino

2. Amino

Amino is een saus waarmee je perfect je gerecht op smaak kan brengen. Bijvoorbeeld Coconut Amino’s. Dit is een sojavrije, glutenvrije, vegan en rauwe variant op de bekende zoute sojasaus.

3. Spek

3. Spek

Bacon en spekblokjes worden in de keuken vooral gebruikt als smaakmaker om een gerecht meer pit te geven. Spekblokjes worden hiervoor eerst uitgebakken en daarmee lekker krokant gemaakt. Ze smaken goed in stamppoten, maar doen het ook prima voor een hartige bite in salades.

4. Noten

4. Noten

Met wat geroosterde, fijngehakte noten of pijnboompitten kan je je gerecht mooi decoreren, het geeft een volle smaak en een extra bite, wat net de finishing touch kan zijn. Ook granaatappelpitjes zijn een perfecte smaakmaker. Het geeft je gerecht naast een fris-zoete smaak ook een prachtige rozerode kleur.

5. Kruiden

5. Kruiden

Het toevoegen van kruiden is een van de eenvoudigste manieren om je gerecht extra smaak te geven. Kies voor gehakte bieslook, frisse munt, peterselie of koriander ter garnering en geef je stoofgerechten meer smaak met selderijblad, lavas, rozemarijn, tijm, oregano of salie. Of wat dacht u van iets onbekends zoals Asafoetida als smaakvervanger van knoflook en ui.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu