Suprême van Parelhoen Brabançonne met witloof, crème van knolselder en gekonfijte knolselder
Een moderne versie van deze Oer-klassieker. Gebruik verschillende texturen van dezelfde groente op één bord, en gooi niets weg.

Ingrediënten
Suprême van Parelhoen Brabançonne met witloof, crème van knolselder en gekonfijte knolselder
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Kip
Garnituur


Ingrediënt naam
Kip
-
vetstof 20.0 ml
-
Parelhoensuprème 10.0 st
-
gesneden witloof en uien 4.0 st
-
boter 25.0 g
-
cognac 50.0 ml
Garnituur
-
olie 20.0 ml
-
laurier 1.0 st
-
Knorr Professional Gevogeltefond 1 L 1.0 l
-
boter
-
water 500.0 ml
-
knolselder 1.0 st
-
witloof 10.0 st
-
peper en zout
Bereiding
-
Kip
Bak de suprême van kip kort aan in de Phase With Natural Butter Flavour en voeg de gesneden witloof en uien toe. Voeg een klontje boter toe en gaar de suprême van kip nu verder in de oven op 160°c gedurende ongeveer 20 minuten. Probeer de suprême van kip regelmatig te arroseren.
Verwijder als de suprême van kip gaar is de kip uit de braadpan en blus met de cognac. -
Garnituur
Schil en snijd de knolselderij in dikke plakken en steek deze rond uit. Gaar de selderij in olie met tijm en laurier 20 minuten in een oven op 160°C.
Voeg nu de Knorr Professional Gevogeltefond toe en laat deze reduceren tot de gewenste dikte.
Passeer de saus door een fijne zeef, breng op smaak met peper en zout en monteer met een klontje boter.
Bak de stronken witlof aan in een pan, kruid af en blus met Knorr Professional bouillon. Voeg een klontje boter toe en laat de witloof rustig verder garen.
Laat de witlof uitlekken en bak deze krokant.
Kook de knolselderij in half melk en half water.
Mix de gekookte knolselderij in een thermomix met 100 ml kookvocht, espressokoffie en noissette boter.
-
Afwerking
Kruid af met zout, peper, geconcentreerde bouillon en nootmuskaat en wrijf door een fijne zeef.
Dresseer.