Falafel met koriander, munt en knoflookdressing
Dit vegetarisch gerecht combineert frisse smaken tot een lekker luchtig gerecht.

Ingrediënten
Falafel met koriander, munt en knoflookdressing
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Falafal


Garnituur

Afwerking

Ingrediënt naam
Falafal
-
gedroogde kikkererwten 500.0 g
-
Kleine uien of sjalotjes 80.0 g
-
koriander 10.0 g
-
munt 5.0 g
-
Sosa gelatine vegetale 8.0 g
-
peper en zout
-
vetstof
Garnituur
-
tomaat 4.0 st
-
komkommer 0.5 st
-
Radijs 10.0 g
-
rode ui, in partjes 1.0 st
-
ijsbergsla, in reepjes 1.0 g
-
koriander 12.0 st
Afwerking
-
Marokkaans brood 5.0 st
Bereiding
-
Falafal
Cutter de uitgelekte kikkererwten samen met de curry en de knoflookpuree. Maak de sjalot schoon en snijd deze samen met de koriander en de mint fijn. Meng deze samen met de gelburger door de kikkererwtenpuree. Verdun de massa eventueel iets met water als deze te stevig is. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van de kikkererwtenpuree mooie koekjes en bak deze aan beide kanten in wat Phase.
-
Garnituur
Snijd de tomaat en de komkommer in grove stukken. Snijd de radijs en de rode ui dun en de ijsbergsla in repen. Pluk de koriander en de mint en snijd de helft fijn. Meng de gesneden kruiden met de yoghurtdressing. -
Afwerking
Verdeel de gesneden groenten over de schaaltjes en maak af met wat vinaigrette. Leg de falafal erbij en garneer met wat takjes koriander en mint. Serveer metMarrokaans brood en yoghurtdressing.