Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Romige champignonsoep

Flan van ganzenlever


Ganzenlever en champignons passen bij elkaar zoals een koekje bij de koffie. Dit gerecht is fluweelzacht en romig van smaak - ideaal voor de feestdagen. 

...

Bereiding

  1. Romige champignonsoep

    • Laat de boter smelten en stoof de sjalotten aan.
    • Voeg de Parijse champignons toe en stoof deze  5 minuten aan op een zacht vuurtje onder het deksel.
    • Blus met 5 liter koud water en breng aan de kook. 
    • Voeg al roerend het Knorr Bospaddestoelenbouillon Poeder toe en breng het geheel terug aan de kook tot alles gaar is.
    • Mix het geheel in een keukenmachine of met een gewone mixer.
    • Haal de soep door een fijne zeef. 
  2. Flan van ganzenlever

    • Mix de ganzenlever, Knorr Fonds de Cuisine Gevogeltefond, vloeibare room, eigelen en vierkruidenpoeder samen.
    • Zeef het mengsel door een neteldoek en verdeel het in vormpjes.
    • Film de vormpjes met plastiekfolie en gaar aan 80°C, 100% stoom gedurende 25 minuten.
    • Houd deze even opzij. 
  3. Afwerking

    • Leg de flan in het midden van het bord en schenk de romige champignonsoep er rond. 
    • Snijd de bieslook fijn en hak de hazelnoten in stukjes.
    • Strooi ze over het gerecht. 
    TIP:Mag het nog iets pittiger? Voeg bij de ganzenlever dan een scheutje Calvados en/of Armagnac. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu