Gekonfijte eendenlever ‘a la plancha’
Ingrediënten
Gekonfijte eendenlever ‘a la plancha’
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding

Ingrediënt naam
Bereiding
-
verse eendenlever 1.0 st
-
grof zout 1.5 kg
-
timutpeper 1.0 tl
-
fleur de sel
Bereiding
-
Bereiding
Leg de verse eendenlever gedurende 1 uur in het grof zout. Gooi het zout niet weg. Spoel het meteen af en laat het drogen voor hergebruik. Spoel de eendenlever onder koud water en dep zorgvuldig af.
Borstel de lever in met Knorr Profesional Intense Flavours Roast Umami. Kruid met de timutpeper. Trek vacuüm in een kookzak.
Gaar de lever eerst 12 min. op 56°C au bain-marie. Verhoog de temperatuur tot 68°C en laat verder garen gedurende 18 min. tot 68°C. Laat de lever afkoelen in een koelcel of in koud water met ijsblokjes zodat de temperatuur zo snel mogelijk daalt tot 3°C. Druk de lever eventueel aan in de gewenste blokvorm om gelijkmatiger te kunnen versnijden.
Haal de lever uit de vacuümzak en versnijd in mooie plakken van 1,5 cm met een vetrandje. Verwarm een antikleefpan of de plancha op een matige temperatuur. De reeds gegaarde eendenlever zal immers snel kleuren.
Bak elke snede aan beide kanten en serveer naar keuze. Werk af met wat fleur de sel en timutpeper.