Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereiding

  • verse eendenlever 1 st
  • grof zout 1.5 kg
  • timutpeper 1 tl
  • fleur de sel
  1. Bereiding

    Leg de verse eendenlever gedurende 1 uur in het grof zout. Gooi het zout niet weg. Spoel het meteen af en laat het drogen voor hergebruik. Spoel de eendenlever onder koud water en dep zorgvuldig af.

    Borstel de lever in met Knorr Profesional Intense Flavours Roast Umami. Kruid met de timutpeper. Trek vacuüm in een kookzak.

    Gaar de lever eerst 12 min. op 56°C au bain-marie. Verhoog de temperatuur tot 68°C en laat verder garen gedurende 18 min. tot 68°C. Laat de lever afkoelen in een koelcel of in koud water met ijsblokjes zodat de temperatuur zo snel mogelijk daalt tot 3°C. Druk de lever eventueel aan in de gewenste blokvorm om gelijkmatiger te kunnen versnijden.

    Haal de lever uit de vacuümzak en versnijd in mooie plakken van 1,5 cm met een vetrandje. Verwarm een antikleefpan of de plancha op een matige temperatuur. De reeds gegaarde eendenlever zal immers snel kleuren.

    Bak elke snede aan beide kanten en serveer naar keuze. Werk af met wat fleur de sel en timutpeper.