Menu
Punten

Ingrediënten

+

Marinade


Comfortfood om vingers en duimen bij af te likken: zoet gelakte, traag gegaarde ribbetjes waarvan het malse vlees op je tong smelt.

...

Bereiding

  1. Marinade

    • Maak een marinade met alle ingrediënten.
    • Leg de varkensribben in de marinade en gaar ze. Dat kan op 2 manieren:
    • Optie 1: doe de ribben met de marinade in een afgedekte ovenschaal en gaar 1,5 uur op 100°C.
    • Optie 2: doe de ribben met de marinade in een kookzak en gaar ze sous-vide. Zet de temperatuur op 85°C en stoom de ribben 2 uur. Koel de ribben daarna snel weer af.
    • Haal de ribben uit het kookvocht en snij ze in stukken.
    • Kook het kookvocht tot je een stroperige lak krijgt.
    • Haal de gesneden ribben door de lak.
    Serveer met:
    • Gepekelde gember
    • Een salade van in julienne gesneden daikon, pijpuitjes, shiso cress en sesamzaadjes.
    • Werk het gerecht eventueel af met een Japanse ponzu dip voor extra smaak
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu