Gemarineerde makreel met citrus en knapperige venkel
Door de makreel in de vinaigrette te marineren ontstaat er een garing door de zuren van de citrus. De zoet zure sjalotjes en de venkel zorgen voor knapperigheid en contrast.

Ingrediënten
Gemarineerde makreel met citrus en knapperige venkel
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Makreel

Tartelet
Garnituur

Ingrediënt naam
Makreel
-
witte peper, gemalen
-
makreelfilet 5.0 st
Tartelet
-
sesamzaad 4.0 g
-
eidooiers 1.0 st
-
roomboterkorstdeeg 10.0 st
Garnituur
-
tomaat 5.0 st
-
bronzen venkel 6.0 stengel(s)
-
venkel 0.67 st
-
doperwten 158.0 g
-
Knorr Primerba Sjalot 10.0 g
Bereiding
-
Makreel
Maak de makreel filets schoon en snijd ze langs de graatjes door. Kruid ze met peper en marineer ze in 1,5 dl citrusvinaigrette gedurende ca 20 minuten. -
Tartelet
Steek de korstdeegplakjes met een ronde steker uit. Prik ze in met een vork, en bestrijk ze vervolgens met wat eigeel Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze gedurende ca. 15 minuten op 185°C. -
Garnituur
Snijd de venkel dun op de snijmachine en zet deze op ijswater.Bak de tomaatHak de gebakken tomaat fijn en pluk de bronzen venkel. Blancheer de doperwten. Verwarm de sjalotpuree en voeg de doperwten toe. Voeg de rest van de citrusvinaigrette toe en breng op smaak met wat peper -
Opmaak
Smeer de gehakte tomaat op de tartelettes en verdeel hierop de gemarineerde makreel. Maak de tartelettes af met de venkel, zoetzure sjalotjes, doperwtjes, bronzen venkel en de Oost Indische kers