Menu

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Ossenstaart

  • Ossestaart 1.0 kg
  • rode wijn 1.0 l
  • wortel 200.0 g
  • ui, in ringen 200.0 g
  • tomatenpuree, dubbel geconcentreerd 60.0 g
  • zwarte peper 5.0 g

Garnituur

  • ravioliblad 300.0 g
  • bosuitjes 200.0 g
  • basilicum 5.0 g
  • zwarte peper

Opmaak

  • klaverzuring 50.0 g
  • sinaasappel 257.0 g

Bereiding

  1. Ossenstaart

     

    Bak de ossenstaart en daarna de garnituren licht op. 1l rode wijn langzaam laten indikken met enkele suikerklontjes, een likeurwijn of een portwijn. Hou een beetje wijn achter om de lichtgebakken garnituren te blussen.

    Laat de rundsfond inkoken en voeg dit aan de rode wijn toe, zet er een deksel op en plaats met de kruidengarnituur gedurende 4 uur in de oven op 160°.

  2. Garnituur

     

    Verwijder aan het einde van de baktijd de zachte gekonfijte staart en zeef de bewaarde jus.

    Vul raviolipasta met een farce van de gestoofde ossenstaart, de fijngehakte verse kruiden, de ingemaakte sjalotten en de garnituur.

     

  3. Opmaak

    Kook de raviolipasta 3 min. en leg er de garnituur, de sinaasappelschillen en de klaverzuring op.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu