Noord-Afrikaanse tomatensoep met lamsballetjes & paprika
Blokjes avocado of iets crunchy als geroosterde pinda’s of pitabrood croutons is lekker als topping.

Ingrediënten
Bereiding
-
rode paprika, in julienne 250 g
-
lamsgehakt 500 g
-
boontjes 200 g
Garnituur
-
koriander 10 g
-
Peterselie, plat 20 g
Bereiding
-
Bereiding
Breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Voeg de knoflook en de paprika toe. Kook de soep gedurende 7 minuten rustig door. Rol van het gekruide lamsgehakt vijftig mooie soepballetjes en pocheer ze in wat groente–bouillon. Voeg de tuinboontjes en de lamsballetjes aan de soep toe.
-
Garnituur
Snijd de kruiden in fijne reepjes. -
Opmaak
Schep de soep in de soepkoppen en garneer de kruiden.