Zeebarbeel, jonge prei, kokos

Ingrediënten
Zeebarbeel, jonge prei, kokos
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Saus

Groentegarnituur
Zeebarbeel
Ingrediënt naam
Saus
-
Knorr Professional Gevogeltefond 1 L 1.0 dl
-
kokosmelk 0.5 dl
-
jus van kokkels 1.5 dl
Groentegarnituur
-
peper
-
zout
-
jonge preistengels, in smalle rondjes 1.0 stengel(s)
-
druivenpitolie 1.0 dl
-
boekweit 50.0 g
Zeebarbeel
-
vetstof
-
zeebarbeel 2.0 st
Bereiding
-
Saus
Kook voor de saus de kokkeljus op met de gevogeltefond. Voeg de kokosmelk toe. Kruid af met currypuree, peper en zout. Schuim de saus op met een staafmixer. -
Groentegarnituur
Snijd het wit van de prei in batonnets van circa 4 centimeter. Blancheer 3 minuten in gezouten kokend water. Snijd de batonnets in de lengte doormidden.Kruid met peper en zout. Brand af met keukenbunsenbrander. Vermeng het groen van de prei met druivenpitolie. Kruid af met peper en zout. Kook de boekweit gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen op een doek. Frituur 2 minuten op 180 °C. -
Zeebarbeel
Ontschub en fileer de zeebarbelen. Bak de filets kort aan op het vel. Kruid af met peper en zout.