Romige witloofsoep met tijm en hamwafeltjes
Je leest het goed: hartige wafeltjes met Ganda-ham. Serveer ze met een fluweelzachte soep boordevol witloof, prei en selder. Een klassieker uit de keuken van vroeger met een moderne afwerking.

Ingrediënten
Romige witloofsoep met tijm en hamwafeltjes
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Soep



Hamwafeltjes

Ingrediënt naam
Soep
-
water 2.0 l
-
witloof 500.0 g
-
wit van prei 100.0 g
-
Witte selder gesneden 100.0 g
-
vetstof 200.0 g
Hamwafeltjes
-
room 100.0 ml
-
gandaham, fijn gesneden 150.0 g
-
Parmezaanse kaas 50.0 g
Bereiding
-
Soep
- Breng het water aan de kook met de Knorr Professional Groentebouillon Poeder en voeg het witloof, wit van prei en selder toe.
- Laat koken tot de groenten gaar zijn en mix de soep fijn.
- Breng opnieuw aan de kook en voeg al roerend de Knorr Belgische Witloofsoep toe, laat 5 min. sudderen.
- Werk de soep af met de vetstof en de Knorr Primerba Tijm.
-
Hamwafeltjes
- Vermeng voor de hamwafeltjes het water, kookroom en de Knorr Bereiding voor Terrines, Soufflés, Gratins tot een homogene massa.
- Meng er de Ganda-hamsnippers en de Parmezaanse kaas onder.
- Maak met dit deeg wafeltjes in een wafelijzer en serveer bij de soep.
TIP: Voor de liefhebbers: witloofsoep gaat ook heel goed samen met blauwe kaas.