Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Mosselen

  • KNORR Professional Classique
  • witte wijn 1 dl
  • boter 60 g
  • sjalot, gepeld 22 g
  • bieslook 3 g
  • jumbo mosselen 1 kg

Brandade

  • aardappelen, schijfjes 1.43 kg
  • schelvisfilet 1 kg
  • olijfolie 1 dl
  • melk 2 dl

Spitskool

  • spitskool, hollandse klasse I 1 st
  • peper
  • zout
  1. Mosselen

    Verhit de Phase en voeg de mosselen en sjalot toe. Blus de mosselen af met de witte wijn en kook ze kort. Vang het mosselkookvocht op en pel de mosselen. Passeer het kookvocht en reduceer het samen met de kookroom in tot ca 2 dl. Voeg de blokjes koude boter toe en breng op smaak met de visbouillon. Voeg de mosselen en de bieslook toe.
  2. Brandade

    Maak de schelvis schoon en portioneer op 80 gram per persoon. Kruid en pocheer de schelvis. Pocheer de rest van de schelvis in de melk en voeg de olijfolie en de visbouillon toe. Schil, was, snijd, kook en pureer de aardappels. Meng de gepocheerde schelvis samen met de melk en olijfolie door de puree. Breng de brandade op smaak met peper.
  3. Spitskool

    Snijd de spitskool grof en stoof ze kort in wat Phase en breng op smaak met zout en peper.