Sint-jakobsschelpen, peterseliewortel en uienbouillon

Ingrediënten
Sint-jakobsschelpen, peterseliewortel en uienbouillon
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Bereiding



Afwerking
Ingrediënt naam
Bereiding
-
sjalotten fijngesneden 150.0 g
-
vetstof 30.0 ml
-
griessuiker 2.0 el
-
sherryazijn 2.0 el
-
fijngesnipperde ui 2.0 st
-
olijfolie extra vierge 1.0 el
-
sint-jakobsschelpen 8.89 st
-
zout
Afwerking
-
puree van in melk gekookte peterseliewortels 200.0 g
-
gebakken uien
-
spinaziescheuten, jonge
-
aardappelchips Vitelotte
Bereiding
-
Bereiding
Fruit de sjalotsnippers glazig in Phase with Natural Butter Flavour. Laat karamelliseren met de suiker. Blus af met de azijn. Mix het mengsel of zet het als dusdanig apart.
Fruit de ajuinsnippers in wat olijfolie tot ze mooi glazig zijn.
Bereid een lichte gevogeltebouillon (200 ml) van Knorr Professional Geconcentreerde Groentebouillon en Knorr Professional Geconcentreerde Kippenbouillon.
Bevochtig de ajuinsnippers met de bouillon. Breng zachtjes aan de kook en laat 30 min. trekken. Voeg tot slot de Knorr Professional Intense Flavour Roast Umami toe. Mix de saus en haal door een zeef.
Bak de sint-jakobsschelpen kort aan in Phase with Natural Butter Flavour zodat ze binnenin nog rauw zijn.
Dresseer de sint-jakobsschelpen met de bouillon in een kom of in een diep bord.
-
Afwerking
Serveer met de puree van in melk gekookte peterseliewortel. Werk af met de aardappelchips, de jonge spinaziescheuten en de gebakken uien.