Stoofpotje van varkensnek met sjalot
De wijnbouw in de Moeselvalei, in Groot Hertogdom Luxemburg, gaat terug tot in de Oudheid, toen de Kelten er de eerste wijngaarden bouwden, gevolgd door de Galliërs en de Romeinen. De wijnen, schuimwijnen en Crémants die er geproduceerd worden zijn delicaat, fris en fijn.

Ingrediënten
Stoofpotje van varkensnek met sjalot
Let op: we werken momenteel nog met een bètaversie. Feedback & opmerkingen zijn dus altijd welkom via UfsBe.Services@unilever.com. Bereken hier de kost van dit gerecht:
Ingrediëntenlabel
Stoofpotje





Ingrediënt naam
Stoofpotje
-
vetstof 20.0 ml
-
varkensnek in sneden 2.0 kg
-
sjalotten in vier gesneden 650.0 g
-
wortels 350.0 g
-
knolselder 400.0 g
-
witte Moeselwijn 1.0 l
-
water 6.0 dl
Bereiding
-
Stoofpotje
Verhit de Phase in een steelpan, kleur er de sneden varkensnek langs beide kanten in aan en plaats ze in een diepe gastronormplaat.
Voeg de sjalot , de wortelschijfjes en de knolselderblokjes in het braadvet van het varkensvlees en bak het geheel 5 minuten in aan. Voeg er de Primerba Tijm, de Knoflook Puree en de 3 Pepers Puree aan toe. Laat het geheel nog 2 minuten stoven.
Plaats de gestoofde groenten op het vlees. Blus de pan met de witte wijn. Laat het water koken, los er de Bruine Fond in op en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Bedruip het vlees en de groenten met de bruine fond en de witte wijn.
Plaats het geheel met deksel in een voorverwarmde oven van 160°C en laat het gedurende 90 minuten garen.
Haal het vlees en de groenten uit de gastronorm en houd deze warm. Verwarm de saus en bind deze op met de Blanke Roux. Giet de warme saus over het vlees en serveer.