Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

+

Bereiding

  • varkensgebraad 2 kg
  • gekonfijte gember 150 g
  • gedroogde abrikozen 250 g
  • peper
  • olijfolie 20 g
  • ui, in ringen 60 g
  • wortelen 51 g
  • vanillestokjes 2 st
  • zout
  • eieren 2 st
  • eigeel 2 st
  • nootmuskaat
  1. Bereiding

    • Snij de gekonfijte gember in brede juliennereepjes van 2 tot 3 mm dikte.
    • Maak met het uiteinde van een fileermes diepe inkepingen over de ganse lengte van het gebraad. Steek vervolgens in deze inkepingen de gekonfijte gember afwisselend met de stukjes abrikoos.
    • Bestrooi het vlees met peper en bestrijk met de Primerba Bouquet de Provence.
    • Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak het rondom mooi bruin. Dek vervolgens de braadpan af en bak 1 uur op laag vuur door. Draai en bevochtig het vlees regelmatig.
    • Tussentijds gaan we de ui en wortel toevoegen en laat deze verder gaar stoven met het varkensgebraad.
    • Haal het gebraad uit de pan. Verpak het met aluminiumfolie.
    • Blus de braadpan af met de Kippenbouillon en passeer de jus door een puntzeef. Vervolgens voeg je de gespleten vanillestokjes toe om te infusioneren en laat tot de helft inkoken.
    • Was de stervruchten en snij ze vervolgens in sterren van 0,5 cm dikte. Blancheer ze gedurende 2 minuten in licht gezouten water en laat uitlekken. Schik ze mooi in een gratineerschotel.
    • Meng room, eieren en eigeel met elkaar en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de stervruchten en laat gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven zachtjes garen.
    • Snij ondertussen het vlees in mooie plakjes en serveer met de gratin van stervruchten en jus.